19 May, 2021

Våra praktikanter berättar – Att praktisera på Gravel

Gravel tar löpande emot praktikanter och bidrar gärna till kunskap och förberedelse inför arbetslivet! Under våren 2021 har Filippa, Sandra och Jelena genomfört sin praktik hos oss! I följande inlägg berättar de om sina erfarenheter under sin praktikperiod på Gravel, samt delar med sig av sina bästa tips på vad man bör tänka på när man ska söka praktik!

Filippa29 år från Göteborg.
Älskar hundar, äventyr och att träffa nya människor!

Vad gjorde du innan din praktik?

Innan min praktik har jag studerat en tvåårig E-commerce Manager utbildning via yrkeshögskolan TUC, i Stockholm. Min praktik på Gravel har varit den första av två praktikperioder, vardera på 10 veckor. 


Hur fick du praktik på Gravel?

Jag kom i kontakt med Gravel via LinkedIn. Jag ville rikta mig mot marknadsförings hållet och lade upp ett inlägg att jag sökte praktikplats samma inriktning, genom det blev jag kontaktad av Gravel, och hade turen att få göra min praktik här. 


Vad tar du med dig från din praktik?

Teamworks make dreamworks – Jag har fått lära mig massor under min praktik, allt ifrån att skriva copy till att producera content material. Jag har blivit introducerad till massa spännande program, såsom Canva, Later och Upsales osv.


Vad lockade dig till Gravel?

Det kreativa arbetet och möjligheten till att få testa på många olika arbetsuppgifter. Det skall även nämnas att det är ett fantastiskt team som jobbar på Gravel – ett stort plus!


Vad kan vara bra att tänka på när man söker en praktikplats?

Se till att ha kul och kom ihåg att du är där för att lära dig! Varje ny sak du gör är en ny kunskap du tar med dig ut i arbetslivet. Ju fler utmaningar, desto bättre! Våga fråga och ta chansen att lära dig från kollegorna medans du är ute på din praktik, de är en guldgruva till den kunskapen du vill åt så nyttja det. 


Vad blir nästa steg för dig?

I höst blir det tillbaks till skolbänken, därefter en sista praktikperiod våren 2022, så det är full fart framåt.


Slutligen – dina tre topp emojis? 

📌🤸‍♀️✨

Gravel-socialamedier-aim-high-goals
Sandra, 29 år från Stockholm.
Älskar att umgås vänner, vara i naturen och att äta chips.

Vad gjorde du innan din praktik?

Innan min praktik på Gravel så har jag studerat en himla massa år på universitetet, nu har jag en kandidat i kommunikation. Jag läste flera olika kurser som intresserade mig, bland annat konstvetenskap och statsvetenskap innan jag visste vad jag ville göra. Vid sidan av mina studier så har jag också jobbat deltid på TV4 som community manager. 


Hur fick du praktik på Gravel?

När jag sökte min praktik på Gravel visste jag inte om de tog emot praktikanter just för tillfället men hade sett att det gjort tidigare genom deras Instagram! Jag skickade iväg en ansökan och blev kallad på intervju. Mitt bästa tips är att om du hittar en arbetsplats som du vill praktisera på så ta kontakt med företaget, vänta inte på att de ska annonsera/eftersöka praktikanter. Ligg på och visa framfötterna!


Vad tar du med dig från din praktik?

Jag har lärt mig otroligt mycket! Allt från hur man sätter strategi och marknadsplan, optimerar annonserer, läser av statistik, planerar flöden och skapar kreativt innehåll i bild och copy. Jag tar med mig att teamkänsla är otroligt viktigt på en byrå och att ta hjälp av varandra. Jag tror aldrig att man blir helt fullärd utan det är när man jobbar ihop som magiska saker händer!


Vad lockade dig till Gravel?

Jag läste på om vilka som var de bästa sociala medier byråerna runt om i Stockholm. Gravel hade haft en väldigt stark tillväxt och det kändes spännande att få vara en del av den resan. Jag lockades av att lära mig mer om digital marknadsföring och det kreativa arbetet samt att de verkade ha en riktigt härlig arbetskultur!


Vad kan vara bra att tänka på när man söker en praktikplats?

Se till att vara påläst inför din praktik – i hur de jobbar. Det finns flertalet gratiskurser på nätet i digital marknadsföring som man kan göra för att känna sig förberedd. Var tydlig med dina förväntningar och vad du vill lära dig under din praktikperiod. Våga ta egna initiativ och glöm inte att du är där för att lära dig, be om feedback och våga göra om och göra rätt!


Vad blir nästa steg för dig?

Min praktik tar slut i början av juni och sedan blir jag anställd av Gravel som Junior Social Media Project Manager – det känns fantastiskt! Jag ser fram emot en händelserik höst med mina nya kollegor och att fortsätta utvecklas tillsammans med teamet på Gravel!


Slutligen – dina tre topp emojis? 

🤠🥂🤸‍♂️

Gravel-socialmedia-internship
Jelena, 30 år, bor i Stockholm.
Älskar att umgås med familj och vänner. Min passion i livet är fotboll, musik och mat! 

Vad gjorde du innan din praktik?

Innan min praktik på Gravel studerade jag mitt första år på utbildningen digital marknadsföring på Sälj och Marknadshögskolan i Stockholm. Praktiken räknas som en kurs inom vår utbildning, totalt kommer vi att ha två praktikperioder som är 10 veckor långa.

Innan jag påbörjade min utbildning på SMH studerade jag sportjournalistik i London och bodde där i ett par år. Där fick jag chansen att praktisera på en byrå, vilket jag tyckte var otroligt intressant och kul! Det var även den erfarenheten som gjorde att jag ville vidareutbilda mig inom digital marknadsföring. 


Hur fick du praktik på Gravel?

Det första jag gjorde när det var dags att söka efter en praktikplats var att skriva ner alla intressanta praktikmöjligheter. Jag ville gärna praktisera på en byrå för att på så vis kunna lära mig nya saker och få ett bredare perspektiv – från content skapande, framtagning av annonser till analys. När jag besökte Gravels hemsida väcktes mitt intresse direkt. Jag skickade iväg ett mail och höll tummarna! Kort därefter hade jag en intervju och nu är jag här. Jag har ca fyra veckor kvar av min praktikperiod och hittills har jag lärt mig otroligt mycket och utvecklats inom områden som jag tidigare haft osäkerhet kring.


Vad tar du med dig från din praktik?

Teamet och all ny kunskap och erfarenhet! Är så otroligt tacksam för att jag har fått möjligheten att lära mig så mycket nytt och varierat. Alla har varit så otroligt snälla och engagerat sig så att vi praktikanter får ut det mesta av vår tid på Gravel.


Vad lockade dig till Gravel?

Det som initialt lockade mig till Gravel var att de är nischade inom sociala medier. Sociala medier marknadsföring är verkligen ett område som jag vill växa inom och eventuellt arbete med i framtiden. När jag hade min intervju med Gravel fick jag en otroligt bra känsla! Det verkade vara en byrå med schysst personal och otroligt roligt och omväxlande arbete. Nu i efterhand känner jag verkligen att Gravel har tickat alla boxar som jag förväntade mig av en praktikplats!


Vad kan vara bra att tänka på när man söker en praktikplats?

Mitt första tips är att verkligen fundera på vad du vill få ut ur din praktik. När man väl har klurat ut det tycker jag att man ska skriva ner en lista på alla potentiella praktikplatser som matchar det. Våga vara dig själv under intervjun, visa upp dina erfarenheter och kunskaper likväl som du lyfter dig själv och din personlighet! Var också tydlig med vad du vill lära dig.


Vad blir nästa steg för dig?

Jag har ett år kvar av min utbildning, under det året kommer jag att suga åt mig ännu mer erfarenhet och lära mig så mycket det bara går. Jag känner att jag har växt otroligt mycket det senaste året och hoppas att det fortsätter på samma spår framöver. Efter utbildningen vill jag arbeta på byrå. Jag älskar när det händer mycket. Som tidigare nämnt är mina tre passioner i livet är fotboll, mat och musik – något av dessa områden skulle jag vilja jobba inom efter min utbildning. 


Slutligen – dina tre topp emojis? 

🥰🤣🍹 

contact-Gravel-socialamedier

Vill du göra din praktik hos oss? Eller har du andra frågor kring sociala medier marknadsföring?

Hör av dig till oss på hej@gravel.se eller ring på 010 – 335 02 02

Skrivet av Filippa, Sandra och Jelena, Social media Interns på Gravel Sweden AB

divider-image

Jag har läst och godkänner Gravels Integritetspolicy