1 September, 2021

Tre uppdateringar i Instagram som du inte vill missa

Instagram utvecklas och uppdaterar dina möjligheter på plattformen. Ett hett tips för dig som använder Instagram för ditt varumärke och för försäljning är att följa deras nyhetsbrev. Vi delar med oss av tre möjligheter som främst berört oss och våra kunder, som ni inte vill missa!

INSTAGRAM UPPDATERAR SWIPE UP FUNKTIONEN I INSTAGRAM STORIES

Tidigare har man använt funktionen swipe up för att komma till en extern länkad landningssida. Från och med skiftet augusti-september kommer swipe up ersättas med länkade klistermärken som tar dig som besökare till den externa landningssidan. Initialt kommer denna funktion fortsatt gälla konton med + 10 000 följare. Som besökare, tittare, kommer det även bli möjligt att svara och reagera på Stories som har klistermärket bifogat, precis som med vanliga stories, vilket inte varit möjligt tidigare med Swipe-up funktionen. Som kreatör kommer du ha större möjlighet att anpassa klistermärket efter egen tonalitet, ändra färg etc.

INSTAGRAM ÖVERSÄTTER TEXT I INSTAGRAM STORIES TILL ÖVER 90 SPRÅK

Instagram Stories har en ikon för en chattbubbla som översätter texter i stories, till över 90 olika språk. Som tittare kan man se översättningar genom att klicka på ikonen eller ”se översättningar” i det övre vänstra hörnet av Stories. Att tänka på är att du som kreatör, som publicerar, måste skapa texten i textredigeraren på Instagram stories för att funktionen ska vara möjlig.

socialmedia

NYTT KALENDERVERKTYG I ÖVERSIKTEN FÖR STATISTIK I DITT KONTO

Instagram har utvecklat möjligheten att läsa av statistik för ditt konto. Med det nya kalenderverktyget kan du välja värden, datumintervall för kontots mätvärden för en mer specifik statistik. Du kan dessutom gå tillbaka i upp till 90 dagar. Hur bra som helst. Uppföljning och utvärdering är viktigt för framgång på Instagram!

Behöver du hjälp att utvärdera eller utveckla ert arbete i Instagram? Hör av dig till oss på Gravel så hjälper vi er!

Maila till info@gravel.se eller skriv till oss i formuläret nedan. Vi hörs!

Skrivet av Emelie Ågren, Brand Manager

divider-image

Jag har läst och godkänner Gravels Integritetspolicy