16 June, 2020

ÖKA DITT ENGAGEMANG I SOCIALA MEDIER

Det blir allt viktigare för företag att titta på hur högt engagemang exempelvis en profil har på sitt konto, framför hur många följare. Fokuset har skiftat rejält och idag kommer du ofta långt på att ha ett högt engagemang trots att du inte har lika många följare som andra liknande konton. Men hur ökar man då sitt engagemang?

Vi på Gravel jobbar löpande med kunder för att öka engagemang via ett antal olika insatser. Det viktigaste är att vara konsekvent och givetvis att veta vart man ska börja. Vi har därför satt ihop en lista på punkter som man kan ha i bakhuvudet när man jobbar löpande med att öka sitt engagemang i sociala medier!

Så här kommer våra tips på hur du ökar ditt engagemang i sociala medier!

–––––––––––––––––––––––––––––

 • Posta engagerande content som får följarna att vilja kommentera, detta görs bäst via att t.ex. ställa en fråga i caption som man uppmanar följaren att svara på.
 • Posta dagligen på Instagram stories och använd gärna de interaktiva funktionerna som att ställa frågor, hålla i omröstningar med mera.
 • Skapa content som man gärna sparar via sparaknappen till längst till höger och uppmana till detta i dina inlägg. Detta kan du exempelvis göra genom att posta värdefulla tips som man vill spara till senare.
 • Posta på tidpunkter då målgruppen är som mest aktiv för att snabbt få in engagemang. Kolla på din egen statistik för att se när just din målgrupp är mest aktiv.

–––––––––––––––––––––––––––––

 • Posta videos eller skriv längre captions, detta gör att dina följare stannar längre på inlägget för att läsa eller kolla videon.
 • Anordna tävlingar där du uppmanar följarna att kommentera för att vinna – detta gör att du kan få in väldigt många kommentarer på ett och samma inlägg.
  • Analysera tidigare resultat på dina inlägg och se vilket innehåll som fått mest engagemang, skapa sedan mer liknande content.

–––––––––––––––––––––––––––––

 • Dela information som är värdefull för målgruppen, detta gör att de ofta vill engagera sig på olika sätt i ditt content, exempelvis genom att kommentera, spara eller gilla. 
 • Uppmuntra följarna att dela ditt content i sina egna stories. 
 • Dela underhållande content, detta gör ofta att följarna taggar sina vänner för att dela innehållet även med de. 

Att öka sitt engagemang på Instagram och att ständigt hålla det på en bra nivå är en löpande arbete som kräver både tid och resurser. Kontakta oss på Gravel om ni behöver hjälp att öka engagemanget på ert konto! 

–––––––––––––––––––––––––––––

Skrivet av Melina Guelli, Head Of Operations på Gravel.

Något du behöver hjälp med i din marknadsföring? Vi kan allt kring Sociala Medier och Google Ads – oavsett om du vill göra unik branding, få in kvalitativa leads eller sälja järnet. Maila oss på hej@gravel.se så tar vi en kaffe och snackar mer!