14 May, 2020

KONKRETA TIPS FÖR HUR DU BLIR INSTAGRAM-EXPERT!

I dagens digitala brus är det viktigare än någonsin att ha en närvaro i sociala medier. Konsten att vara aktiv och växa på Instagram är mångsidig men behöver inte vara så tidskrävande som man kan tro. Det viktiga är att ha en tydlig plan från start och följa den löpande.

 

 

Här kommer Gravels tips för hur du blir en expert på Instagram!

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––

1. CHECKLISTA FÖR INSTAGRAM

Vi på Gravel har satt ihop en checklista som är perfekt som utgångspunkt för arbete med Instagram. Börja med att se hur många av dessa punkter ni checkar av. Återgå till listan löpande när ni arbetar med att utveckla er Instagram för att se vad ni saknar och kan förbättra.

 

Sätt mål som går att mäta

Planera ditt innehåll

Publicera innehåll som engagerar

Håll en röd tråd för en tydlig image

Var aktiv (även på andras kanaler)

Använd relevanta hashtags

Använd stories/händelser frekvent

Inspirera och informera

Skapa en positiv bild av företaget

Var aktuell och relevant

Håll koll på trender

Annonsera

Våga fråga om hjälp!

 

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––

 

 

 

2. FORMGE DET VISUELLA ENKELT MED HJÄLP AV APPAR!

Att pigga upp bilder och skapa ett snyggt flöde behöver inte vara så komplicerat som på bilden ovan. Med rätt appar kan du enkelt skapa bilder som poppar i flödet utan att vara expert i Photoshop.

 

Här är våra tips på appar som kan hjälpa dig!

· Instagram Layout

· VSCO

· Canva

· Snapseed

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––

 

 

 

 

3. SCHEMALÄGG OCH AUTOMATISERA DINA INLÄGG

För att hålla ditt Instagram-flöde konsekvent och aktivt rekommenderar vi att planera inlägg i förväg. På så sätt får du enkelt en överblick över ditt flöde. Via Later kan du enkelt lägga upp en strategi redan från start genom att schemalägga inlägg i förväg. Du får även en preview på hur flödet kommer se ut och på så sätt kan du se till att det blir enhetligt och stilrent.

 

Later hittar du HÄR!

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––

 

 

 

 

4. TIDSPLANERING FÖR ATT PRIORITERA DIN TID RÄTT

Något som är väldigt viktigt även i arbetet med Instagram är att planera sin tid och sina projekt på ett smart sätt. Vi rekommenderar att använda Trellos system där man kan bygga olika boards för sina projekt, sedan fyller man på med olika arbetsuppgifter som måste göras i respektive board. Du kan lägga in prioriteringsordning och andra hjälpmedel för att underlätta det dagliga arbetet.

 

Trello hittar du HÄR!

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––

 

 

 

5. MÄT OCH ANALYSERA RESULTATEN I REALTID

Om du har en hemsida som på något sätt är kopplad till arbetet du gör på Instagram vill du sätta upp mätning från start. Via verktyg som Google Analytics och Facebook Pixel kan du samla in värdefull data om dina besökare. Det här är data som är värdefull att utnyttja även om du inte säljer en produkt eller tjänst via hemsidan då du kan få information om vilka inlägg som genererar mest trafik samt en ännu tydligare bild av hur din målgrupp ser ut. Det är även guld värt att ha detta uppsatt om du vill börja annonsera i sociala medier eller Google i framtiden.

 

Vårt tips är att sätta upp detta som det första du gör. Här under kan du läsa mer om tjänsterna och hur man installerar dem.

· Google Analytics

· Facebook Pixel

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––

 

 

 

 

6. TA HJÄLP!

Även om det finns mycket man kan sköta själv i sin utveckling med Instagram är det viktigt att inte ta vatten över huvudet gällande vad man klarar av att sköta och vad hinner med själv. Det är viktigt att inte överbelasta sig själv för att hålla sitt företags Instagram konsekvent och uppdaterad.

 

Vi på Gravel finns här för dig om du behöver hjälp!

 

 

–––––––––––––––––––––––––––––

Skrivet av Sandra Cucarano, Business Developer och Felix Gottlieb, Projektledare på Gravel.

Något du behöver hjälp med i din marknadsföring? Vi kan allt kring Sociala Medier och Google Ads – oavsett om du vill göra unik branding, få in kvalitativa leads eller sälja järnet. Maila oss på hej@gravel.se så tar vi en kaffe och snackar mer!