25 June, 2020

FÖRBERED DIN PRODUKTION FÖR ATT SPARA TID & PENGAR!

Det finns många knep för att få till den perfekta bilden, 5 av dessa tog vi upp i detta blogginlägg tidigare. Men vad ska man tänka på innan en produktion för att få ut så mycket som möjligt av den när det väl är dags? Är det bara att dyka upp med kameran i handen eller finns det förberedelser som gör att du sparar tid, pengar och får till de bilderna du faktiskt är ute efter under produktionsdagen? Svaret är självklart JA och nedan har vi benat ut de viktigaste förberedelserna för en lyckad produktion.

–––––––––––––––––––––––––––––

SKAPA ETT IDEA SHEET

Vi på Gravel  börjar alltid med att skapa ett idea sheet inför produktion. Detta för att komma fram till all nödvändig information som behövs under produktionsdagen. Idea sheetet funkar som ett underlag på vad resultatet av produktionsdagen ska bli och hur vi ska nå dit. Börja med att ställa dig frågor såsom vad för typ av bild är vi ute efter? Hur många bilder vill vi ha? Vart ska vi fota? Behöver vi någon rekvisita? Behöver vi någon modell? Utgå från dessa och bygg upp en tydlig visuell bild av vad ni är ute efter via exempelbilder och andra visuella material. Var så detaljerad och tydlig som möjligt så uppstår inga frågetecken väl på plats.

–––––––––––––––––––––––––––––

GÖR UPP ETT SCHEMA FÖR DAGEN

Idag är tid det mest dyrbara vi har och något som man dessutom inte kan få tillbaka. Att ha ett planerat schema med tider att förhålla sig till är ett enkelt knep som enligt oss på Gravel också är absolut nödvändigt att ha under produktionen för att kunna jobba så effektivt som möjligt och samtidigt se till så att allt hinns med. En heldags-produktion går fortare än man tror och det gäller att ha en realistisk och tydlig tidsplan redan innan.

–––––––––––––––––––––––––––––

KIKA PÅ LOCATION FÖR PRODUKTIONSDAGEN

För att få en tydlig bild av platsen man ska fota på är det alltid en bra idé att ha varit och kikat på location innan produktionsdagen. På så sätt vet du hur stort det är och då även vilka objektiv du ska ha med dig, hur ljuset är på platsen och om du behöver några lampor eller blixtar med dig och i det stora hela vad du har för omgivning att jobba med. Detta kommer inte bara effektivisera ditt arbete under produktionsdagen utan det kommer även hjälpa dig att få till de bilder du sett framför dig och förberett i ditt Idea sheet.

–––––––––––––––––––––––––––––

PACKA ALLTID UTRUSTNING DAGEN INNAN

Se till att förbereda all utrustning dagen innan. Ett tips är att lägga fram allting på en öppen plan yta innan du lägger det i väskan. På så sätt får du en bra överblick på allt och ser om det är något du glömt. Vi på Gravel brukar även göra en lista med all utrustning som ska med. Supersmidigt att kunna bocka av så man både tar med sig allt till produktionen men även får med sig allting hem!

–––––––––––––––––––––––––––––

FÖRBERED REKVISITA DAGEN INNAN

Utefter idea sheetet kommer du kunna göra en inköpslista för rekvisita som behövs. Se till att ha handlat allting som behövs dagen innan. På så sätt slipper du onödig stress under produktionsdagen och vet redan när du vaknar att du har allt du behöver. Detta kommer spara dig både tid och pengar!

Med dessa 5 enkla men oj så användbara och nödvändiga knep kommer du spara tid, pengar och få till fantastiska bilder! Hör av er till oss om ni är intresserade av produktion så tar vi en kaffe!

–––––––––––––––––––––––––––––

Skrivet av Therese Johansson, Praktikant på Gravel.

Något du behöver hjälp med i din marknadsföring? Vi kan allt kring Sociala Medier och Google Ads – oavsett om du vill göra unik branding, få in kvalitativa leads eller sälja järnet. Maila oss på hej@gravel.se så tar vi en kaffe och snackar mer!