25 August, 2021

3 sociala medier trender som fortsatt håller i sig: Personalisering, videoformat & onlinehandeln

Det är inte alltid helt enkelt att hänga med i alla trender som pågår i det digitala landskapet. Det är däremot en förutsättning för att lyckas nå ut med ett budskap i en tid där många konkurrerar om konsumenternas uppmärksamhet. Vi har därför sammanfattat tre insikter som kommer vara fortsatt viktiga för sociala medier och den digital marknadsföringen under 2021.

PERSONALISERING

Något som fortsätter att vara viktigt är personalisering. En kanal är inte rätt för alla konsumenter, det är enormt viktigt att inte dra en hel målgrupp under samma tak. Idag marknadsför sig företag ofta i flera kanaler, det gäller att ha insikt i vilken plattform som målgruppen föredrar att handla ifrån och förstå deras beteenden och preferenser.

Eftersom att olika plattformar har olika förutsättningar behövs det en tydlig varumärkesidentitet som skapar en röd tråd i kundresan för varje kanal. Material ska anpassas efter den enskilda kunden och den aktuella plattformen.

Med personaliserad marknadsföring fokuserar man på analys av befintliga data. Testa olika hypoteser för att se vad som är det mest effektiva tillvägagångssätt för att nå det mål du har för marknadsföringen – till exempel konverteringar eller visningar av webbsida.

sociala-medier-trender
VIDEOFORMAT I SOCIALA MEDIER

Rörligt material och korta videoklipp är en fortsatt ständigt växande trend i digital marknadsföring. Det behöver inte alltid betyda att materialet är skapat som en video, utan du kan skapa rörligt material av stillbilder eller gifar.

Enligt Apple är TikTok den mest nedladdade appen bland svenskarna under 2020, Facebook drog igång Instagram Reels och började att konkurrera med konceptet. I år lanserades TikTok Business som dessutom planerar att utöka sina marknadsföringsalternativ för paid social ytterligare. Det har visat sig att kreativt och rörligt material genererar större engagemang hos konsumenter och ett effektivt sätt att generera ytterligare köp och för att sticka ut i annonseringen.

sociala-medier-trender
ONLINEHANDEL OCH SOCIALA MEDIER

2020 blev året e-handeln verkligen tog ett språng som köpkanal. Enligt statistik från tech.co säger hela 87% att sociala medier har påverkat dem att ta ett beslut när det kommer till ett onlineköp. Instagram har växt i raketfart, bland svenska e-handelsföretag är det idag 44% som marknadsför sig genom annonsering på Instagram skriver E-barometern i sin senaste rapport.

Instagram och Facebook är de främsta kanalerna som ofta leder till att konsumenter testar en ny produkt – där Facebook är den vinnande kanalen med några procent över Instagram. Instagrams styrka är att fungera som en inspiratör, främst gäller det att många unga kvinnor (nästan en femtedel av alla konsumenter) anser att det är via Instagram som de testar nya produkter. Båda dessa plattformar är således en viktig marknadsföringsstrategi för e-handeln idag.

Behöver du rådgivning eller hjälp med sociala medier marknadsföring kan du kontakta oss eller komma förbi på en kaffe!

Kontakta oss på hej@gravel.se eller ring oss på 010 – 335 02 02

Skrivet av Sandra Gezelius, Social media Project manager

divider-image

Jag har läst och godkänner Gravels Integritetspolicy